Utolsó kommentek

  • Soós Péter1: ttp://adf.ly/cviG7 adf.ly/cxybo adf.ly/cyEtj adf.ly/cvdym adf.ly/cyGR2 (2014.02.02. 19:34) Jön a tavasz...
  • Skodába születtem: Jeeeeee! Már azt hittem végleg halott lett a blog :D (2013.03.06. 09:02) Jön a tavasz...
  • h4xOr: Szia! Azért nincs mert a farizom nem egy elkülöníthető-izolálható izom,ezért a láb edzéshez van ho... (2013.02.20. 09:55) FST7
  • pigi: Sehol nincs fenékre FST-7 edzésterv. Engem ez érdekelne, mert nagyon lapos a hátsóm. Kérhetek egy ... (2013.01.29. 16:22) FST7
  • oliva: csak azt nem értem, miért ilyen alpári stílusban kellett ezeket leírni? a "hülye nők", mint pl. én... (2012.08.11. 10:48) Diéta!
  • Utolsó 20

A mell edzése

h4xOr 2011.03.14. 18:12

Na ez az az izom amit a legtöbb mítosz és hülyeség körbeleng.És az eddig látott melledzéstervek illetve mellgyakorlat kivitelezések azok amiken szinte beszarásig röhögtem.

Azonnal le kell szögezni hogy jellegük szerint 2 féle gyakorlat van mellre:

-nyomás

-nyújtás

A mellizom lényegében 1 rostból,de 2 részből áll.Van neki egy felső része és van a többi.Nincs az a buziság hogyha negatívan nyomok akkor az alsó része nő.Ha ferdén tárogatok madárpókkal a seggem alatt edda dalokat dúdolva akkor meg a felső mellizom belső részének a kurva anyja fejlődik.

Egy edzésen belül nyomni kell fekve ami az egész mellet megedzi.Nyomni kell ferdén ami ugyan edzi az egész mellizmot, de a felső mellizomnak adott másodlagos terhelés ilyenkor lényegesen nagyobb mint a sima fekvenyomásnál.

A nyújtás az lehet függőleges vagy vízszintes.2 ugyan olyan nyújtást felesleges 1 edzésen csinálni.Mi a fasznak kéne a peck-deck gépből elmenni szabadsúllyal meg szabadsúllyal ferdén tárogatni aztán még kereszthúzni?

A másik gyakorlat az áthúzás ami a mellizmot függőlegesen nyújtja és másodlagos terhelést ad a széles hátizomnak.Ez lehet csinálni egykezessel,kétkezessel,fülön állva stbstbstb...

 

Hogy kéne felépíteni az edzést?Vagy érzed a melledet kevesebb gyakorlattól vagy nem.Ez ilyen egyszerű.Úgy csináld hogy neked jó legyen.A klasszikus melledzés az az hogy:

-fekvenyomás

-fekvenyomás ferdén

-tolódzkodás

-peck-deck/tárogatás

 

Van aki ugyan ezt megspékeli egykezes nyomásokkal mivel ott nem annyira kötött a mozgáspálya és jobban izolálható a mell.

Én most úgy mellezek hogy megemeltem a gyakorlatok számát,csökkentettem a használt súlyokat,megnöveltem az intenzitást és átálltam FST7 rendszerbe.

egy példa:

bemelegítésnek tolódzkodás 3-4 sorozatban

-fekvenyomás,tárogatás szuperszett

-egykezes fekvenyomás egyenes padon

-egykezes fekvenyomás döntött padon

-áthúzás

-kábeles keresztezés

 

Az első gyakorlat egyből szuperszettben.A magyarázat egyszerű a mellizom a kemény megdolgozás után azonnal le van nyújtva.

Az egyenespados nyomásokkal maximálisan tudom izolálni a mellizmomat.

Az áthúzás függőlegesen nyújtja a mellizmot

A kábeles keresztezés hasonló a tárogatáshoz de mégsem az.Nagyobb stimulációt ad a mellnek,de mivel utolsó gyakorlat jó nyújtásnak.

A gyakorlatokból 4x8-10-12-t csinálok,kivéve az utolsót(keresztezés) amiből az FST7 miatt 7x8at.Ez az egész buli 30-45perc alatt megvan ha nem pöcsölsz,bár amikor a fekvenyomás végén egy 3as vetkőzőset csinálok nem mindig férek bele ebbe az időkeretbe.Van amikor 3 sorozatot csinálok és mindhármat 3 as vetkőzésben.Tehát 9 sorozatot ugyan annyi idő alatt mint 3at.

 

Ui.:a negatív nyomást meg el lehet felejteni

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://h4xor.blog.hu/api/trackback/id/tr922739140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrolympia 2011.03.16. 18:07:07

Kipróbáltam ezt az edzést,amit leírtál.Nagyon király,köszi!

h4xOr 2011.03.16. 18:25:27

nincs mit!Az intenzitással lehet még szórakozni és akkor keményebb

KYOkarate 2011.04.24. 19:42:34

hello Tisztelt h4h0r szeretnék veled beszélni msnen komolyabban nem itt szeretném megkérdezni. kérlek vegyél fel: kyokushin.boy95@windowslive.com
süti beállítások módosítása