Utolsó kommentek

  • Soós Péter1: ttp://adf.ly/cviG7 adf.ly/cxybo adf.ly/cyEtj adf.ly/cvdym adf.ly/cyGR2 (2014.02.02. 19:34) Jön a tavasz...
  • Skodába születtem: Jeeeeee! Már azt hittem végleg halott lett a blog :D (2013.03.06. 09:02) Jön a tavasz...
  • h4xOr: Szia! Azért nincs mert a farizom nem egy elkülöníthető-izolálható izom,ezért a láb edzéshez van ho... (2013.02.20. 09:55) FST7
  • pigi: Sehol nincs fenékre FST-7 edzésterv. Engem ez érdekelne, mert nagyon lapos a hátsóm. Kérhetek egy ... (2013.01.29. 16:22) FST7
  • oliva: csak azt nem értem, miért ilyen alpári stílusban kellett ezeket leírni? a "hülye nők", mint pl. én... (2012.08.11. 10:48) Diéta!
  • Utolsó 20

A láb edzése

h4xOr 2011.03.19. 13:57

A pigmentesek és papucsos köcsög ellensége!Nem tartozik a strandizmok közé de kurva hülyén néz ki hogy valaki felül izmos és szívószálakon áll.

A lábon van a legnagyobb izomcsoport.Ez a tested fele.A lábon összesen 6 fej van.4 elől aminek quadricepsz(4fejű combizom) a neve és 2 hátul aminek combbicepsz.

Ezeket érdemes külön izomcsoportként kezelni mint a tricepszet és a bicepszet.

A comb és az egész testépítés alapja a guggolás.Nem kiváltható semmivel.Sem hack géppel sem lábtolóval.

Mindent eköré kell építeni.A kivitelezéséről nem írok semmit mert ha szarul csinálod úgyis elbaszod a hátad és észreveszed.A terpesz szélessége a nem mind1.Bodysok szűk majdnem vállszélességű terpeszben csinálják.Minél szélesebb a terpesz annál jobban dolgozik a farizom.

Ennek a másik változata az elől guggolás.Ezek egymással nem kiválthatók.Az elől guggolás jobban kíméli a derekat mert nem a nyakadban van a súly és teljesen egyenes háttal lehet végezni.Hátránya hogy csak kis súlyt tudsz használni.

A lábtoló szintén egy elég jól használható gyakorlat.Én szélesebb terpeszben nagy súllyal közepes ismétlésszámot használok(10-12) 3-4 sorozatban közvetlenül guggolás után.És guggolás előtt itt melegítek be kis súllyal sok ismétléssel kis mozgástartományban.(mivel a térdizületet akarom megmozgatni)

Combfeszítő:

Kiváló gép.A az egész 4fejű combizmot(tehát a combfeszítőt) megmozgatja.Különösen a belső fejet.Én itt közepes-nagy súlyt használok.A felső pozitív szakaszt robbanékonyan hhajtom végre.A pozitív holtponton ráfeszítek és kitartom.Lassan engedem vissza.4x6-8as tartományban.

Hack gép:

Ugyan az mint a guggolás de mégsem.Ez csak 1 gép,de elég jó.

 

Combhajlító:

Na itt a legtöbb teremben elég nehéz megfelelő gépeket találni.Elsődlegesen a combhajlító gépet kell használni.Kis súllyal lassan kontrolláltan közepes ismétlés tartományban a legjobb.Lehet 1 lábbal is végezni.

Combhajlító állva.Ugyan az mint az előző csak állva 1 lábbal végezve.

 

Merevlábas felhúzás:

A halál.Ezt leginkább edzés végén csinálom,mivel faszán nyújtja a combhajlítót.A súlyt mindenki egyénileg válassza meg attól függően hogy mennyit bír a dereka.Ezt a gyakorlatot nem lehet egyenes háttal végezni mint a normál felhúzást.Öv kötelező.

 

Kitörés:

Hát ez is ad az egész lábnak de én azért ide sorolnám.Több változata van.Van a sétálós,helyben,hátrafelé.Kinek mi jön be.Én 2 nagy súlyt a kezembe veszek meg sokszor aggatok az övre is.Utána körbesétálom a termet.Ezt 3x-4x.

 

Lábnál sokan azt mondják hogy több ismétlést jó használni.Szerintem nem.Nagy izom.Nagy súllyal kell szétküldeni.Egész nap cipeli a 90kilómat.Ne mondja senki hogy 60kilós guggolás elég neki.Ha másnap nem tudok lábra állni akkor tudom hogy egész jó volt a tegnapi lábazás.

 

Az edzéstervet érdemes megfontolni.Nagyon sokat kivesz a lábazás az emberből.Érdemes kettészedi a feszítőt és a hajlítót.A hajlítót kell előre venni ez tapasztalat.Ha először a feszítőre edzel nem fogsz tudni utána a hajlító gépbe befeküdni mert ha jól edzettél fáj mint az állat.

Mivel ugye egy kurva nagy izomcsoportról beszélünk és nagy súlyokról nem kell fél perces pihenőkkel csinálni.(de 5 percesekkel sem)Ahogy kényelmes nem szabad erőltetni mert a legtöbb lábgyakorlat nagyon sérülésveszélyes.

4gyakorlat elég a feszítőre 3-4 a hajlítóra.

Ha jól csináljátok és keményen akkor fejlődni fogtok.

Jó hányást!(előfordul lábazásnál)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://h4xor.blog.hu/api/trackback/id/tr102752844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása