Utolsó kommentek

  • Soós Péter1: ttp://adf.ly/cviG7 adf.ly/cxybo adf.ly/cyEtj adf.ly/cvdym adf.ly/cyGR2 (2014.02.02. 19:34) Jön a tavasz...
  • Skodába születtem: Jeeeeee! Már azt hittem végleg halott lett a blog :D (2013.03.06. 09:02) Jön a tavasz...
  • h4xOr: Szia! Azért nincs mert a farizom nem egy elkülöníthető-izolálható izom,ezért a láb edzéshez van ho... (2013.02.20. 09:55) FST7
  • pigi: Sehol nincs fenékre FST-7 edzésterv. Engem ez érdekelne, mert nagyon lapos a hátsóm. Kérhetek egy ... (2013.01.29. 16:22) FST7
  • oliva: csak azt nem értem, miért ilyen alpári stílusban kellett ezeket leírni? a "hülye nők", mint pl. én... (2012.08.11. 10:48) Diéta!
  • Utolsó 20

A hát edzése

h4xOr 2011.03.11. 07:46

Nos igen ez egy elég nagy kiterjedésű izom ami több részből áll.Hátedzésnél figyelni kell arra hogy a hátnak van szélessége,vastagsága és alsó része.A hát hát szélességét(vagyis a széles hátizmot) a lehúzások és húzódzkodások adják.A vastagságát az evezések.Az alsó hátat az evezések,hiperhajlítás és felhúzás.

Van aki szerint nem lehet így szétbontani hogy ez ezt fejleszti az meg azt.Én úgy vagyok vele ,ha Charles Glass azt mondja akkor az szentírás és úgy van.

A hátat többféleképpen lehet edzeni és ezekre írok pár példát.

Lehet szarul edzeni,csinálsz 1-2 lehúzást minden héten meg húzódzkodsz és akkor azt hiszed kemény vagy pedig kurvára nem.

Lehet úgy hogy lemaradt részre koncentrálsz és vagy az evezéseket vagy a lehúzásokat részesíted előnyben.

A legtöbbek által alkalmazott módszer hogy 2 lehúzás,2evezés+hiperhajlítás és csá.Ez nem egy rossz módszer de nem is a legjobb.

Az általam legjobbnak vélt(és alkalmazott)módszer az osztott hátedzés.Egyik héten csak lehúzásokat(5-6 gyakorlat) másik héten pedig csak evezéseket(4-5 gyakorlat) csinálok.A felhúzást és a hiperhajlítást a kettő közül oda rakom ahova éppen kedvem van.Egyiket az egyikhez másikat a másikhoz.

A gyakorlatokat sem ért ésszerűen megválasztani de nagyon nem lehet mit elbaszni ezen.

Általában széles hátizomnál bemelegítésnek húzódzkodok+hiperhajlítok szuperszettben(tehát ezt nem számolom gyakorlatnak).Ezután csigán lehúzok nyakhoz és mellhez,utána mellhez fordított fogással.Ezután jön a mellhez húzás szűk fogással letolás nyújtott karral.Mivel leginkább gépeket használok rövidek a pihenők.Van amikor 10-15mp

 

Ha a széles hátizom edzésem a fent leírt az adott héten akkor a tömegelő ilyen:t-rúd,szabadsúlyos evezés(döntött törzsű),egykezes evezés,evezés csigán.

Plusz tricepszgépen szoktam még evezni.És ezután felhúzok.Itt a pihenők kicsit hosszabbak.Az elején 30mp az edzés későbbi részében 45-60mp.

Gurtnit meg ilyen szarokat nem használok de nem árt ha van.Evezéseknél(ha nagy a súly) öv alap.

Mivel nincs sok időm lejárni(3 nap/hét egy hónapban 1x 4nap)ezért én hetente váltogatom ezeket.Aki kiismerte magát és tudja hogy jól regenerálódik(és/vagy koxol) az 3-4 naponta cserélgetheti.

Ez persze csak az én edzésem.Nem kötelező.De az irányelv legyen az hogy a hát minden irányból legyen legalább 2 gyakorlattal megdolgozva.(az 5 gyakorlat ha alsó hátra csak 1et csinálsz)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://h4xor.blog.hu/api/trackback/id/tr992729890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrolympia 2011.03.22. 20:58:09

Szóval kéthetente evezel és kéthetente húzol le?Furcsa egy kicsit.Miért jó ez?

h4xOr 2011.03.23. 06:12:41

jobban szét lehet szedni több gyakorlattal a hát egyes részeit
süti beállítások módosítása