Utolsó kommentek

  • Soós Péter1: ttp://adf.ly/cviG7 adf.ly/cxybo adf.ly/cyEtj adf.ly/cvdym adf.ly/cyGR2 (2014.02.02. 19:34) Jön a tavasz...
  • Skodába születtem: Jeeeeee! Már azt hittem végleg halott lett a blog :D (2013.03.06. 09:02) Jön a tavasz...
  • h4xOr: Szia! Azért nincs mert a farizom nem egy elkülöníthető-izolálható izom,ezért a láb edzéshez van ho... (2013.02.20. 09:55) FST7
  • pigi: Sehol nincs fenékre FST-7 edzésterv. Engem ez érdekelne, mert nagyon lapos a hátsóm. Kérhetek egy ... (2013.01.29. 16:22) FST7
  • oliva: csak azt nem értem, miért ilyen alpári stílusban kellett ezeket leírni? a "hülye nők", mint pl. én... (2012.08.11. 10:48) Diéta!
  • Utolsó 20

Kreatin

h4xOr 2011.03.05. 06:16

Bizony a kreatinról fogok nektek ma írni...

DE CSAK DÉLUTÁN

Délután van tehát összedobom a beígért cuccost.

A 80as 90es években kezdett elterjedni mint étrendkiegészítő,de már jóval korábban felfedezték mint a húsok alkotóeleme,és a sportolókra kifejtett hatását is észrevették.

A hatása nem túl bonyolult.Az adenozin-trifoszfát vagyis az ATP szintézisben játszik szerepet.Lesarkítva az ATP teszi lehetővé az izommunkát.Az edzések során az ATP lebomlik a kreatin pedig ennek az újratermelődésében segít.

Ezen kívül a sejten belül vizet köt meg és itt most teszünk 1 rövid kitérőt.Tudni illik hogy az izmokból folyamatosan áramlik kifele tápanyag és befele is.Ha el tudjuk érni hogy több tápanyagot vegyen fel az izom akkor nőni fog.A kreatin növeli a sejttérfogatot.Vizet köt meg a sejten belül(és nem vizet tart vissza a sejten kívül ahogy a fogyatékok hiszik)és ez a hidratált állapot kedvez a protein szintézisnek.Vagyis több tápanyagot képes felvenni az izom.

Sok fajtája van:

-a leggagyibb a foszfát

-a legtöbbet használt a monohidrát

-a legmodernebbek a desinger kreatinok(több féle kreatint tartalmaznak)

Ezeken kívül még van trikreatin-malát,orotát,citrát,faszom....és még kurva sok

Formáját tekintve van por,kapszula és pezsgő.Tehát ha valaki román ampullás kreatint akar rádsózni occsóé küld el a picsába.(vízben gyorsan bomlik)

Nem árt tudni a kreatinról hogy nagyon érzékeny,nehezen oldódik.Most 1 kicsit a használatáról:

A használata kb úgy megy hogy túltöltöd az ATP raktárakat(feltöltő szakasz) és utána kisebb adagokkal szintentartod ezt az állapotot.És ebből következik az hogy ha azt írják hogy nem kell tölteni meg nem köt meg vizet az faszság.

 

5g/20tskg egy hétig feltöltésnek megteszi.Szintentartáshoz ennek elég a fele.Kb 1-2 hónapig érdemes csinálni a kúrát,mert utána megszokja a szervezet.Legalább annyi szünetet tartsál 2 kúra között mint amennyi az előző időtartama volt.

A kreatin felszívódását segíti az inzulin,glutamin és a taurin is, tehát edzés után mennyen egy adag szőlőcukorral.A másik vagy reggel egy kisebb adag szőlőcukorra(mert ilyenkor még elmegy) vagy bármelyik ch-s étkezés előtt.Tök mind1 hogy étkezés előtt/után mennyi idővel szeded.A kajádra is rászórhatod.

 

Azt szokták mondani az okosok hogy 1g/1deci folyadékkal kell bevinni.Nálam az 1g-0,5deci is jó volt.Mást megfosat.Legjobban langyos vagy meleg vízben oldódik(a tea is jó)

Ha azt akarjuk hogy hasson is nem árt jó sokat zabálni(ugye a nagyobb proteinszintézishez nagyobb proteinbevitel passzol).

Ismert mellékhatása nincs bár aki érzékeny rá azt meghajthatja.Nem doppinglistás kivéve néhány országot mint pl Franciaország/akik viszont köztudottan gyökérkezeltek/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://h4xor.blog.hu/api/trackback/id/tr382711773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leppurd 2011.03.06. 01:53:57

Kurvajó lett, grat hozzá. Mondjuk szerintem a vízigényt elírtad, mert ott /deci vagy /0,1 liter. Vagy 10g/liter lenne a helyes adagolás. Ezt leszámítva nekem bejön.
Lépek vissza Arnoldra...

leppurd 2011.03.07. 01:06:46

Nincs mit. Tudom nem ez az ideális hely, de gyk-ról kikúrtak proxyzni meg lusta vagyok most... Nem tudsz valami Pumping Ironhoz hasonló filmeket?

h4xOr 2011.03.07. 08:07:11

őőőő nézd meg az utolsó hírt.Lesz fennt 1-2 finomság(nem csak annyi mint amennyit kiírtam) mert olyan 30gigás pak-ot találtam hogy sírsz
süti beállítások módosítása